Selectează o Pagină

De la început, Asociatia Cultura în Miscare si-a propus sa creeze proiecte culturale care sa inspire actiune. Pâna în prezent, ceea ce am realizat s-a bucurat de succes. Înainte de toate, trebuie spus ca promovam valorile dialogului, tolerantei, voluntariatului si cooperarii, cultivam deschiderea spre diversitate si multiculturalism, sustinem drepturile omului, conditie sine qua non a oricarei societati democratice si clamam ca participarea la viata cetatii nu este atributul exclusiv al autoritatilor executive ci este, mai ales, obligatia locuitorilor cetatii – cetatenii, a societatii civile.

Demaram proiectul unei serii de evenimente – conferinte, monologuri, dialoguri, întâlniri – prin care ne propunem sa readucem în atentie aspecte ale patrimoniului cultural si istoric al Oradiei si ne dorim ca acest demers sa contribuie la cristalizarea identitatii orasului, la reconstruirea imaginii lui, spre usurarea stabilirii caii pe mai departe. Chiar daca suntem, cu totii, în permanenta miscare, vom zabovi asupra oamenilor, etniilor, religiilor, evenimentelor sau curentelor culturale care au modelat Oradea. Istoria orasului nu este centenara, ci este milenara, începând cu întemeietorul ei, Regele Ladislau.

Cautam ca subiectele întâlnirilor noastre sa fie cât mai diverse, întelegând, astfel, sa abordam si sa vizitam orice fatete, unghiuri, peisaje sau spatii ale toposului cultural. Unele subiecte pot fi alergene, altele socante, celelalte, prafuite si bidimensionale, pot fi repuse sub alta lumina, pot fi îmbracate în straie noi sau pot capata noi dimensiuni. Cel mai important ar fi sa ne asumam împreuna mai multa miscare, în domeniul cultural.

cultura-in-miscare

URL: www.culturainmiscare.ro
FB: www.facebook.com/CulturaInMiscare