Selectează o Pagină

Actrița Mirela Niță Lupu, în colaborarea cu Editura Ratio et Revelatio și cu Teatrul Regina Maria, vă invită să luați parte la lansarea cărții „Jurnalul unei povești sau Cum am devenit spectacol de teatru de păpuși pentru copii”, care va avea loc luni, 4 octombrie, de la ora 18:00, la Sala Arcadia.

Există o dimensiune a teatrului pe care spectatorul o cunoaște mai puțin, și anume: lumea ascunsă a „culiselor”, toată călătoria fascinantă pe care o presupune crearea unui spectacol, începînd de la idee, pînă la „verb”. Mirela Niță Lupu, actriță la Teatrul Regina Maria din Oradea, ne invită, cu mic, cu mare, să privim prin vizeta din cortină, însă de data aceasta dinspre sală spre scenă, și să aflăm cum se creează un spectacol de teatru, pornind de la pretextul uneia dintre cele mai cunoscute povești din canonul universal.

„Mirela Niță Lupu a avut ideea năstrușnică de a scrie jurnalul transformării unei povești în spectacol de teatru de păpuși. Bazându-se pe propria experiență de actriță, autoarea reușește să personalizeze povestea însăși, dîndu-i o voce cu totul cuceritoare și făcînd astfel să apară pe lume o poveste nouă, captivantă și educativă deopotrivă.” (Mircea Pricăjan)

Participarea la lansarea de carte se face pe bază de rezervare, la numărul de telefon: 0752 598 805.