Selectează o Pagină

LIBERTATE TOTALĂ

UAPR, Filiala Oradea, organizează expoziția LIBERTATE TOTALĂ pentru tineri artiști și studenți care nu depășesc vârsta de 35 ani, al cărui vernisaj va avea loc în data de 6 iunie la Galerii de Artă-Reperaj. Cetatea Oradea.

Conceptul expoziției după cum o spune chiar titlul, presupune o paletă foarte largă de exprimare prin limbajul vizual, o dezinhibare totală, exprimarea tuturor sentimentelor pe care artistul le posedă; iubire, ură, frustare, curaj și pe care acesta îl exprimă prin arta sa cu sinceritate și adevăr.

Curajul pe care artistul îl are, de a exprima prin artă, cele mai intime gânduri ale sale, au dovedit-o din plin din 1909 încoace, artiștii futuriști care au ajuns să afirme în manifestul lor dorința de a da foc, inclusiv muzeelor și bibliotecilor considerându-le anacronice, dadaiștii care manifestau împotriva tuturor canoanelor din artă, ca exemplu Marcel Duchamp care expune un pisoar pe care îl intitulează ,,Fântână’’, Hermann Nitsch cu acțiunile în sânge, Andy Warhol cu serigrafiile „Conserve de supă Campbell” etc. Exemplele sunt multiple și pot pot continua. Artiștii avangardiști proclamă subiectivitatea absolută, negarea ideii de constrângeri formale, dinamismul, tehnica dicteului automat, supremaţia visului, libertatea absolută de creaţie care permite abaterea de la orice reguli legate de formalism sau de estetică tradiţională, cât şi de la normele gramaticale şi de punctuaţie.

Așadar încurajăm libertatea absolută!

Sunteți invitați să trimiteți propuneri la adresa de email: vioarabara@yahoo.com, tel. 0743 052 575 până la data de 1 iunie.

(Lucrările care vor fi expuse, vor trece printr-o selecție.)

Președinte UAPR, Filiala Oradea,
Vioara Bara